mimer.skuren.jpg

IC IDP* Riofyris Mimer

 

Mimer är född i Uppsala 2004-02-20. Hans uppfödare heter Britt-Marie Axelsson. Hans EMS kod är SPH n (svart). Mimer var minst i kullen och den som var kvar när vi hälsade på . Han växte på sig när han kom hem till oss och blev "En stor svart Sphynx". Mimer blev Best in Show på sin andra utställning, Vadstena 2004-07-03. Mimer blev under sin framgångsrika karriär Best in Show ytterliggare en gång, Best in opposite Sex tre gånger och nominerad ett antal gånger. Mimer blev Årets katt både år 2004 och 2005, Best i variant (BIV). Han blev Internationell Champion (IC) i Arendal (Norge) 2005- 06-26. Mimer har tre kullar efter sig. Mimer är numera kastrat. Som nybliven fem-åring fick han diagnosen HCM och äter nu medicin. Den 7:e mars 2012 beslutade vi i samråd med veterinär att låta Riofyris Mimer somna in.

astrixprofil.1.jpg   

S*Bråstorpskatten Astrix

 

Astrix är född 2007-06-09. Han är från vår första kull och hans föräldrar är Mafalda Del Tao Del Miao och Riofyris Mimer. Hans EMS kod ärSPH n 23 (Bruntigré). Astrix är tyvärr inte helt naken vilket vi är mycket ledsna över för det här är en mycket speciell katt. Astrix bruna färg i ansiktet är helt underbar och han är redan nu stor och tung. Han är inte helt bekväm med att bli "gosad med" men accepterar det på sitt vis. Efter lite om och med beslutade vi oss för att kastrera Astrix. Han är numera stolt kastrat!.

 madame.jpg

 

IC IDP* All-Hairless Madame

 

Madame kommer från Holmsund. Hennes uppfödare heter Maria Norberg. Hon är född 2001-12-13 (en riktig Lussekatt) Madames EMS kod är SPH f 24 (Svartskölspaddspotted). Madame var vår första Sphynx och den första kontakten med katter överhuvudtaget då hela familjen är allergisk. Vi besökte uppfödaren som hade fler Sphynxar för provnosning och det hela gick över förväntan. Vi hämtade hem henne över en kall vinterhelg i mars 2002, Vi åkte nattåg både dit och tillbaka. Madame blev Best in Show i Borås 2003-03-10. Hon blev också nominerad ett flertal gånger. Madame blev Årets katt 2003 (BIV) Bäst i variant kategori 3. Hon fick tyvärr ingen kull efter sig p.g.a en krånglande livmoder. Madame är numera kastrat.

hjartat.jpg 

S*Skindividual Piece Of My Heart

"Hjärtat" kommer från Norrtälje. Uppfödaren heter Lena Falk. Hon är född 2005-02-14 (Alla Hjärtans Dag). Hennes EMS kod är SPH a 03 (Blå-Bicolour). Hjärtat är helt naken och skulle bli vår avelshona efter Madame. Nu blev det inte så för att veckan innan Hjärtat skulle bli ett (1) år gjorde vi en HCM-undersökning på djurkliniken i Linköping och där upptäcktes det att hon hade HCM. Vi blev givetvis mycket ledsna och beslutade att vi skulle kastrera henne i stort sett omgående. Hjärtat är en mycket aktiv dam som "lever rövare" innan hon får mat på morgonen. Vårt fina "HJärtat" somnade in hos veterinären 2012-11-30. Vi satt hos henne och vi saknar henne redan.

astrid.1.jpg 

 S*Bråstorpskatten Astrid

Astrid är född 2007-06-09. Hon är från vår första kull och hennes föräldrar är Mafalda Del Tao Del Miao och Riofyris Mimer. Hennes EMS kod SPH n 03 22 (Bruntabby-Bicolour). Astrid är helvild, vårt "Lilla yrväder", hon är alltid på språng och alltid hungrig, trots sin aptit är hon ganska liten och var hela tiden den minsta i vår första kull. Astrid är numera kastrat.

 
   
   
   
   
   

 
stäng